WAF(Web Application Firewall) Çözümleri

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
work

WAF (Web Application Firewall) Nedir?

Web Application Firewall (WAF) yani Web Uygulaması Güvenlik Duvarı, bir web uygulamasından veya web sitesinden gelen ve giden veri paketlerini izleyen, filtreleyen ve engelleyen bir güvenlik aracıdır.

Bir web sitesi sunucusu ve istemci istekleri arasında bir bariyer oluşturarak web sitelerini ve web uygulamalarını saldırılara karşı korumaya yardımcı olur.

Uygulama katmanında bulunur ve çok çeşitli tehdit ve tehlikelere karşı güvenlik ve emniyet sağlayabilir.

Web Application Firewall (WAF) Nasıl Çalışır?

Bir WAF’nin işleyişi oldukça basittir. En basit ifadeyle, WAF, web siteleri ile web sitesine girmek isteyen kişiler arasında bir aracı görevi görür.

Bir müşteri bir web sitesine erişmek istediğinde bir istek gönderir. Bu istek web sitesi sunucusu tarafından alınır ve ardından sunucu bu isteği çözer.

WAF, web uygulamasını veya web sitesini barındıran sunucu ile istemci istekleri arasında gelir. Herhangi bir tehdit varsa, istemci istekleri web sunucusuna iletilmeden önce WAF tarafından ele alınır.

Bir dizi kural veya politika, WAF’in bir web sitesinin karşı karşıya kalabileceği tehditler ışığında güvenliği sağlamasına yardımcı olur.

WAF Neden Önemlidir?

Web sitesi trafiği arttığında, bununla birlikte bir web sitesine sahip olmanın getirdiği tehditler de artar.

WAF ve diğer araçlar, bu bilgisayar korsanlığı tehditlerine karşı geniş bir koruma yelpazesi sağlamak için kullanılır. Web sitesinin son kullanıcıları, bilgilerinin zarar görmekten korunduğunu ve onları korumak için araçlar bulunduğunu bilerek kendilerini daha güvende hisseder.

Özetle, WAF ve diğer güvenlik araçları, bilgisayar korsanlarının başarılı bir saldırı gerçekleştirememesi için güvenliği sağlar.

WAF’in Faydaları Nelerdir?

  • Bilgisayar korsanlığı girişimlerini ve siber saldırıları önler
  • Müşteri verilerini korur
  • Maliyetten tasarruf sağlar

Web Application Firewalls (WAF) Türleri

  • Donanım tabanlı WAF (Hardware-based WAF)
  • Yazılım tabanlı WAF (Software-based WAF)
  • Bulut tabanlı WAF (Cloud based WAF)

B&B WAF (Web Application Firewall)

İşletmenizin güvenlik duvarı, yedekleme ve kurtarma planı ve diğer güvenlik özellikleri, güvenli bir altyapıyı sürdürmek için çok önemli olsa da, B&B WAF, karşılaşabileceğiniz güvenlik boşluklarını doldurmanıza yardımcı olur. Sadece web sitenizin performansını korumak ve hatta iyileştirmekle kalmaz, müşterinizin hassas kişisel ve finansal verilerini SQL injection ve DDoS gibi siber saldırılardan korumaya yardımcı olabilir. İşletmenizin uyumluluk standartlarını izlemesi gerekiyorsa, B&B WAF bu standartların karşılanmasına yardımcı olabilir ve sağlam güvenlik altyapınıza katkıda bulunabilir.