Fiber Kablo Sonlandırma

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
work
work

Fiber Optik Sonlandırma Nedir?

Fiber Optik Sonlandırma hizmeti, saç telinden daha ince fiber kabloların son derece ileri teknolojik imkanlardan yararlanılarak birbirine eklenmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir.Fiber Kablo Sonlandırma işlemi son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesi ile Network Sistemlerinin temelini oluşturmaktadır.Fiber Sonlandırma işlemi teknik bir işlem gerektirdiğinden uzman ekipler tarafından yapılması önerilmektedir.Tek bir Fiber Optik Kablo üç ana bölümden oluşmaktadır:

Çekirdek: Işığın yol almış olduğu cam merkezidir.

Kaplama: Çekirdeği çevreleyerek ışığın geri yansımasını sağlayan optik malzemedir.

Tampon Kaplama: Nemden koruyan plastik kaplama malzemesidir.

Yapılan her Fiber Ek işlemi titizlikle yapılmalı, sinyal kaybının en aza indirilmesine özen gösterilmelidir. Her Fiber Optik Sonlandırma işleminden sonra kesinlikle Fiber Optik Sinyal Ölçümü (OTDR) yapılmalıdır. Yapılan ölçümlerde sinyal kaybının fazla olduğu ekler Fiber Optik Kablo Sonlandırma Cihazı ile tekrardan daha dikkatli bir şekilde yapılıp sinyal kaybı en aza indirgenmelidir.

Fiber Optik Ekleme hizmetlerini uzman ekibiyle size en uygun şekilde Fiber Sonlandırma fiyatları ve özellikleri ile sunan firmamız, bu konuda kurumsal firmalara yaptığı işlerle güçlü referanslara sahiptir. Bu alanda yeterli bilgi birikim ve deneyime sahip ekibiyle, firmamızdan Fiber Optik Sonlandırma hizmetini tereddüt etmeden alabilirsiniz.

Kurumsal hizmet kalitemizden taviz vermeden sizlere profesyonel hizmet sunmak için özenle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Fiber Ekleme işlemini son teknoloji uyumlu Fiber Sonlandırma Cihazı ve diğer ekipmanlar ile gerçekleştirerek test edip başarıyla sonuçlandırıyoruz. Ayrıca ekibimiz ve uzman kadromuz Fiber Optik Kablo Sonlandırma hakkında ve kullanım kuralları bilgisini size ayrıntılı olarak da sunmaktadır. Kaliteli hizmet almak bu gibi sistemlerde son derece önemlidir. Fiber Optik Sonlandırma Fiyatları ve özellikleri bakımından ihtiyacınıza en uygun seçimi yapmak gerekmektedir. Fiber Sonlandırma Fiyatları ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak ve diğer hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Ücretsiz keşif avantajımızdan da faydalanabilirsiniz.

Fiber Optik Sonlandırma Nasıl Yapılır?

Fiber Sonlandırma işlemine başlamadan önce yapılması gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Öncelikle gerekli malzemeler şunlardır:

  • OTDR Test Cihazı
  • Fiber Ek Cihazı (Fiber Optik Sonlandırma Cihazı, Fiber Füzyon Cihazı)
  • Fiber Optik Kesici (Cleaver)
  • Fiber Optik Core Sıyırıcı (Stripper)
  • Fiber Optik Kablo Soyucu

Fiber Ek işlemi için öncelikle Fiber kablolar çekilmektedir. Burada önemli olan çekilen fiberin kaç core olduğudur. Core 1 tel fiber hattı için kullanılmaktadır. Örneğin bir telefon hattı çekilecekse 1 core yeterlidir. Ancak internet söz konusu olacaksa 2 core alınması gerekmektedir. İleride çıkabilecek olası durumlara karşı 2 - 4 - 6 - 8 ve daha fazla core seçenekler arasında değerlendirilmelidir.

Fiber Kablo olabilecek en uzun mesafelere gidebileceği için isteğe göre tek parça ya da aralarda daha sonra meydana gelecek kopmalara karşı kanallar oluşturulabilmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra uçlarının Fiber Optik Sonlandırma işlemine geçilmektedir. Fiber füzyon işlemi, fiber ek cihazı ile iki fiber ucun birbirine entegre işlemi ile gerçekleştirilmektedir.

Fiber Sonlandırıcı olan Fiber Optik Sonlandırma Cihazı ile gelen fiberde bulunan tüm uçlar birbirine entegre edilip genellikle bir kutuya alınmaktadır. Fiber Kablolar, özel kutularda sonlandırılmak zorundadır. Bu kutular duvar tipi ve kabinet tipi olarak iki çeşittir. Fiber Kablolar hiçbir zaman yalnız başına kullanılamazlar. Bir projede kullanılan kablolar kabinetlere veya sonlandırma kutularına kadar getirilmektedir.

Fiber Füzyon işlemi tamamlandığında kutudan çıkan kablo bir fiber converter cihazına veya doğrudan dönüştürücü switch cihazına gönderilmektedir. Eğer 1 tane internet hattı kullanılacaksa Fiber Media Converter kullanılabilmektedir. Eğer daha fazla bir sistem söz konusu ise o zaman Switch denilen doğrudan dönüştürücü çoklu ethernet ve fiber girişi olan cihazlar kullanılmaktadır.